Andre kvartal unnagjort. Takk for nå Stanford!

Det har nå gått et par uker siden jeg ble ferdig med mitt andre “quarter” på Stanford University. Og dæven for en reise det har vært! Hvis det første kvartalet var fantastisk gøy og utfordrende så var dette 3 gangern. Jeg tok 3 fag dette kvartalet også, to entreprenørselskapsfag og et business-fag. Her er litt om disse fagene:

Entrepreneurship for Civil and Environmental Engineers

2016-04-06 16.49.24

Dette er et fag hvor man jobber med en forretningsidé innenfor bygg, prosess, energi eller andre green tech områder. Her skulle vi pitche ideen til faktiske investorer og deres reaksjon på våre presentasjoner legger grunnlaget for karakter. Gjennom ca. 10 uker hadde vi en rekke forelesninger om hvordan man bygger opp en forretning fra idé til “fundraising” . I tillegg hadde vi flere gjesteforelesere som snakket om alt fra grønn energi til skreddersydde modulboliger. Alt i dette faget var veldig interessant for meg, kanskje spesielt temaer jeg ikke kunne så mye om fra før, som finansieringsstrukturer på store langsikige prosjekter (som sol- eller vindkraft) og hvordan man gjør “multi stage financing“. Min gruppe besto av 4 stykker inkludert meg. To fra Stanford Graduate School of Business og én masterstudent i “Civil engineering” + meg. Vi jobbet med en løsning for å forbedre samhandling og kommunikasjon mellom huseiere og entrepenører i oppussingsprosjekter. Vi jobbet knallhardt hver uke og endte opp med å lage en “mechanical turk”-prototype for å teste ut med faktiske kunder. Vi ble klassens beste gruppe og ble invitert til å komme å pitche ideen til investorklubben til en av foreleserne. Stor takk til Ben, Alon og Marshall fra teamet. Jeg skal holde kontakten med disse kara for å se om jeg kan hjelpe dem litt videre fra Norge.

Global Entrepeneurial Marketing

DSC01430

Enda et fag innenfor entrepenørskap hvor en stor del av faget handlet om å lage en markedsplan (Go To Market Strategy) for en forretningsidé. I dette faget var markedsføringen den viktigste delen så vi jobbet mindre med finansieringsstrukturer og mer med generell markedsføring, growth hacking, sosiale medier og noe forretningutvikling. Dette faget ble ledet av Tom Kosnik som er en av verdens mest anerkjente entrepenørskapsprofessorer, og Lynda Smith som er markedssjef for Jibo (noen har kanskje sett Jibo på indiegogo). Her var jeg på team med én annen MTM-student og 4 andre studenter. Vi jobbet med en forretningsidé innenfor automasjonsindustrien. Roman, som var primus motor bak prosjektet har en idé som virkelig kan “disrupte” bransjen og jeg synes det var så spennende at vi har avtalt at jeg skal være på hans advisory board fra Norge. En annen kul greie med dette faget var at vi måtte levere inn en personlig forretnings- og markedsføringsstrategi  hvor man legger strategien for de neste 10 årene. Ganske nyttig øvelse faktisk… men det var en del jobb da.

Business Management for Electrical Engineers & Computer Scientists

DSC01623

Dette var et bredt fag hvor vi gikk gjennom svært mange aspekter ved forretningsstrategi og organisasjonsutvikling. Faget var case og diskusjonsbasert. Veldig givende å diskutere med alle de utrolig smarte (pur unge) medstudentene! Det var her vi spilte spillet “Back Bay Battery” som jeg skrev om i et tidligere innlegg. Givende og lærerikt fag selv om vi har vært gjennom en del av temaene før ifm. MTM. Dette var den desidert mest sosiale klassen da foreleseren, Fred Gibbons, organiserte klasse-miksere og en liten avslutningsfest. Flott anledning til å bli godt kjent med folk og jeg møter igjen en av karene i Norge helgen etter vi kommer hjem til Norge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *