Søndagstur 2.0 – San Jose: Tech Museum and Japan Town

Da var det søndag igjen og Los Ek Aparicios drar ut på tur igjen! (Merk at søndagstur 1.0 var til Muir Woods og at vi ikke har rukket å blogge om det enda, men det kommer).

Så, San Jose! Vi møtte Thomas og Ingvild (Thomas studerer med Mario) på Caltrain, lokaltoget i area’n, for å reise til San Jose. San Jose er Californias 3. største by og dermed mye større enn Palo Alto og de andre småbyene i omegn. Faktisk er byen større enn San Francisco. Vi hadde to mål i San Jose:

Mål 1: The Tech Museum – teknisk museum. Veldig mange morsomme aktiviteter for barn og Mario. Blant annet en robot som Mario trodde var AI, menBuster the robots det viste seg at det satt noen karer på en benk bak og styrte den. De synes det var veldig løylig at alle barna, og Mario, trodde den var in2016-01-17 13.04.46telligent. Mario koste og lekte seg masse. Han prøvde aktiviteter, alt fra test av luktesans (han klarte 4 / 7 riktig) til bygging av tårn med klosser (se så høyt). Mario og Iben måtte også leke oppfinnere. De hadde i oppdrag å lage en dings som kunne transportere en liten robot ned en zip-line uskadd. Det gikk ikke så veldig bra. Iben ble ikke særlig imponert over Pappas Design Thinking Skills… Oppfinnere in action

Det var veldig vanskelig å få med Mario da vi skulle forlate museumet, men Iben klarte å overtale ham siden vi skulle “spise på restaurant”.

Mål 2: Japantown – En av 3 gjenværende “Japantowns” i USA. Turen dit, som vi tok til fots, var ikke såååå kul. Vi trasket gjennom East San Jose i Latinoland med en sur og trøtt unge (vi hadde glemt smokk… eller vi trodde vi hadde glemt smokk, men vi hadde en men det visste vi ikke før vi kom hjem… hurra!). Med tilsynelatende smokkemanko måtte Mario inn på det lokale supermarkedet, hvor det var Mariachiband på full blæst,  for å lete etter smokk.  For å si det sånn, Taco-avdelingen var stor, mens smokkeavdelingen var liten. I desperasjon prøvde Astri seg igjen på smokkeanskaffelse i Japantown på en lokkis-sjappe, og kom ut igjen med noe som var nesten like bra: BarnTjåpp stikkse-“chop sticks” som etter sigende skulle øke barnas intelligens (sto på pakka!). Japantown var faktisk ganske koselig, men det var veldig lite. På de 3 kvadratmeterne området dekket så vi Cosplay-kids, en Ramen-sjappe og ikke minst en Manju shop (Riskaker, eller Manju, fylt med søte bønner… godt/rart/godt?). Da vi hadde rundet Japan Town (på noen få minutter) var det på tide å Ubre tilbake til togstasjonen for å ta neste tog hemmat! Tut tut!

Takker Ingvild og Thomas for at de holder ut med en sur unge og oppgitte foreldre… men det veldig hyggelig uansett!

One thought on “Søndagstur 2.0 – San Jose: Tech Museum and Japan Town”

  1. For en artig beskrivelse av en tur jeg som småbarnsforelder kjenner meg igjen i:)
    Setter pris på bloggen, og gleder meg til å lese om nye eventyr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *